Лишеният от свобода Сунай Ремзи представи поредната си книга

ЛИШЕНИЯТ ОТ СВОБОДА СУНАЙ РЕМЗИ
ПРЕДСТАВИ ПОРЕДНАТА СИ КНИГА

Книгата „Останах жив и продължих” представи на 27 април Сунай Ремзи. Представянето бе в салона на НЧ „Христо Ботев – 1892” – Белене и бе направено от Ася Борисова – отговорник и учител в училището към Затвора-Белене. На събитието, организирано от Затвора-Белене и НЧ „Христо Ботев – 1892”, присъстваха кметът на Община Белене Милен Дулев, председателят на Общински съвет-Белене д-р Бистра Павловска, заместник-кметът Малина Ешекова, Николай Карлев – началник сектор „Социална дейност и възпитателна работа” на Затвора-Белене, семейството на Сунай, управителят на издателската къща Владислав Симеонов, граждани.
Сунай Ремзи е роден през 1978 г. Изтърпява 20-годишно наказание за убийство в Затвора-Белене. Вече са изминали 11 години от присъдата му. Автор е на книгите „Казино ДПС”, „Тук няма Аллах, а пророкът е в отпуск”, „Божията присъда”, както и на „Програма за самопомощ на българските затворници”.
„Написах тази книга с голямо желание само за две седмици без да имам готов план, чернова, предварително съдържание. Просто я почувствах. Знам, че всичко написано в тази книга ще се случи. Готов съм за това и чакам с нетърпение”, каза авторът на „Останах жив и продължих”. Макар че книгата е опит да се погледне в бъдещето и Сунай обявява в нея, че това ще му е последната творба, началник сектор „Социална дейност и възпитателна работа” на Затвора-Белене Николай Карлев му пожела това да не се сбъдне и той да напише още книги, както и да реализира идеята си да е автор на сценарий за театрална постановка.
Разсъжденията за живота и изборите, които е направил, лишеният от свобода Сунай Ремзи представи чрез филм, излъчен за него по БНТ1. Всеки присъстващ в салона на беленското читалище получи лично от автора книгите му – безплатно и с автограф.
Ралица Господинова

SUNAI-27-5

SUNAI-27-3 кметът на Община Белене Милен Дулев поздрави автора

SUNAI-27-1

SUNAI-27-2

 

SUNAI-27-4