Трима абитуриенти от Белене празнуваха бала си чрез НССБ

56 младежи в неравностойно положение от Белене, Плевен, Никопол, Долни Дъбник, Кнежа и Червен бряг празнуваха своето завършване на средно образование вечерта на 25 април в хотел в Плевен. Организатори на абитуриентския бал са Националното сдружение на сираците в България (НССБ). На събитието присъстваха народният представител от ГЕРБ Владислав Николов, който е патрон на инициативата, председателят на ОбС в Плевен Мартин Митев и кметът на Община Белене Милен Дулев.
По време на официалната част кметът на Община Белене Милен Дулев обяви, че ще съдейства момиче от Белене, което днес празнува абитуриентския си бал да започне работа. Младежите получиха подаръци, които им бяха връчени от народния представител Владислав Николов с пожелания за здраве и на добър час. От Белене абитуриентите на бала бяха трима.
Ще припомня, че кметът на община Белене Милен Дулев дари лични средства на стойност 500 лева за двама абитуриенти в неравностойно социално положение, завършващи ПГЯЕ „Мария Скл.-Кюри” – Белене, за да им бъдат закупени тоалети и обувки. От СОУ „Димчо Дебелянов” – Белене една абитуриентка получи тоалет и обувки за бала, средствата за които са осигурени от Националното сдружение на сираците в България.

7286157f659d3e84a7a25cab266a7370