Програма за 1-ви юни

– Г-н Дулев, наближава 1-ви юни – Денят на детето. Какво е предвидила Общината за най-малките си жители?
– На децата на Белене ще подарим безплатно посещение на театралната постановка „Рапунцел” по Братя Грим, която ще представи Драматичен театър – Ловеч в салона на беленското читалище. Ще бъде организиран и детски празник на площад „България”.
Опитваме се да обогатяваме културната програма на Белене. Това е причината вечерта на 1 юни любителите на театралното изкуство да могат на преференциални цени да наблюдават постановката „Опечалена фамилия” от Бранислав Нушич. Режисьор на спектакъла е Йосиф Сърчаджиев. Ще я представи отново Драматичен театър – Ловеч в салона на нашето читалище. Билетите за постановката ще бъдат, както казах, на преференциални цени, защото Община Белене ще заплати по-голямата част от сумата за нея. Също със съдействието на Община Белене жителите и гостите на града имаха възможността наскоро да гледат театралната постановка „Търся нов съпруг”, в която участва Тончо Токмакчиев.
Ще припомня, че Община Белене през последните шест месеца постави началото на редица конкурси, в които участват институции, организации, деца и граждани на Белене и населените места към общината. Във времето ще ги превърнем в традиционни. Те са свързани с празничния календар. Знаете, че се проведе Коледен базар, конкурс за мартеница, за великденска украса. Предстоят конкурси, които ще обявим за празника на Белене.
В аванс искам да анонсирам, че подготвяме атрактивна програма с много изненади за Деня на река Дунав – 29 юни. Надяваме се да успеем да превърнем този ден в емблематичен за Белене.

Ралица Господинова

1-uni-2016

TEATUR