Ремонтират улици в Белене и кметствата

– Г-н Дулев, една вечно актуална тема за града и петте населени места към общината – дупките. Ремонтираха се част от тях, които са причинени от ВиК аварии, но има още.
– Проведох няколко лични срещи с ръководителя на „ВиК” – Плевен. Благодарение на тези срещи и преговори пролетното асфалтиране на дупки след аварии във водопроводните мрежи в Плевенска област стартира от град Белене. Вече е положен асфалт на пътна настилка в град Белене и в част от село Петокладенци. Там има щети по подмяна на водопровод от преди 4-5 години и асфалтирането ще се извърши на два пъти – една част сега, а друга – наесен. Дупките, причинени от „ВиК”, се отремонтират от самите тях.
Видно за всички е, че проблеми с пътната настилка в града и населените места има. Община Белене има отворени оферти за асфалтиране на пътища. Има оферти, които са с 25% по-ниски от тези на фирмите, с които работи „ВиК”. СУМАТА, КОЯТО Е ПРЕДВИДИЛА ОБЩИНА БЕЛЕНЕ ЗА РЕМОНТ В ГРАДА И СЕЛАТА, Е 30 000 ЛЕВА. Хубавото е, че едната от фирмите, подала оферта, е включила и промоционално асфалтиране на 200 кв. метра по нов метод. Това приблизително означава дупките на една улица в град Белене да бъдат закърпени безплатно. Асфалтирането ще започне до дни при подходящи атмосферни условия, за да бъде изпълнението качествено и трайно.
За справяне с проблема с дупките сме предприели и други действия. Закупили сме три гондоли трошен камък. Успяхме да го закупим на доста добра цена, благодарение на Божидар Блажев и фирмата, която управлява. С този натрошен камък ще засипем част от улиците в общината, които са в много лошо състояние. Сред тях са част от улиците в квартал „Лозенец” в град Белене, както и в селата Татари, Петокладенци и Деков. Ще има и следващо закупуване на трошен камък, като част от него ще е за улици в село Кулина вода.
– Входната артерия на град Белене, г-н Дулев. Подписката, която инициирахте, заявяваща желанието на беленчани тя да бъде асфалтирана, внесохте в Народното събрание. Какво следва?
– Използвам възможността да благодаря на всички, които положиха подписите си. Входната артерия на града е част от републикански път III – 5202 и отремонтирането й е задължение не на Общината, а на държавата. По време на парламентарен контрол в Народното събрание депутат от Плевенска област ще постави въпроса на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.
Ралица Господинова

DSC_0146