Над 60 ще са участниците в турнира по борба “Петър Мънев”

Турнир по борба „Петър Мънев” е първото събитие от празничната програма, посветена на 52-годишнина от обявяването на Белене за град. Турнирът ще е на 2 септември (петък) от 10.00 часа в парка пред Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс – Белене.
„Участие ще вземат шест отбора – „Левски” – София, „Ботев” – Враца, „Изобор” – Плевен, „Селановци” – Селановци, „Надежда-Оряхово-2014” – Оряхово и „Класик” – Белене. Към турнира може да се присъедини и спортният клуб по борба на град Тетевен”, съобщи за ДН президентът на СК по борба „Класик” – Белене Цветан Чоранов.
Над 60 ще са участниците. Те ще са разпределени в групите: Подготвителна (І – ІІІ клас), деца (ІV – VІ клас) и момчета (VІІ – VІІІ клас). „Очакваме на турнира да присъстват борецът Стефан Ангелов от с. Бяла вода и Цоло Божилски – международен съдия. Надявам се към нас да се присъедини и Петър Киров. На турнира „Петър Мънев” ще е съпругата му – Тереза Мънева и единият от синовете му – Любомир Мънев”, каза още Цветан Чоранов.
Организаторите на спортното събитие са подготвили за награди четири отборни купи, купи за най-техничен състезател и за най-резултатен състезател, както и медали – златни, сребърни и бронзови. Купата „Петър Мънев” също очаква своя притежател.
Петър Мънев е от Белене. През 1961 г. той става републикански селски шампион в Провадия и е първият кандидат-майстор на спорта по борба в Белене.
Ралица Господинова
снимка: архив в-к “Дунавски новини”