Кметът Милен Дулев ориса “Бебе на 2017” в Белене – Венислав

Венислав Венелинов Велев е първото бебе на Община Белене за 2017 година. Малкият господин е роден в Плевен на 8 януари в 12.35 часа. Тежи 3,250 кг и е висок 50 см. Неговите родители – Венелин Иванов Велев и Емел Сенаифова Руждиева-Велева, живеят в областния град, но детето им е жител на нашата община.
„Щастливи и доволни сме. Не очаквахме нашето дете да е първото в Белене“, казаха родителите на Венислав. За вестник „Дунавски новини“ Емел сподели, че Венислав е чудо и дар в живота й. Лекари са й казвали, че няма да може да забременее по нормален начин, но в дните около десетата година от смъртта на баща й – Сенаиф Юсменов, тя научила, че е заченала. Радостта на Емел и Венелин, както и на всичките им близки, е била голяма. „Името Венислав дойде самó. То съдържа първата буква на съпруга ми, моята буква, буквите на двамата си дядовци, както и тази на моята майка“, поясни Емел.
Днес – 7 февруари, Венислав и родителите му се срещнаха с кмета на община Белене Милен Дулев. Той връчи на Венислав Грамота за бебе №1 на Община Белене, а на родителите му – сумата, определена с Решение №10/27.01.2017 г. на местния парламент за първи роден жител на община Белене през 2017 г. с постоянен и настоящ адрес в община Белене – 500,00 лева, както и комплекти с бебешки пособия, които да са им от полза в отглеждането на Венислав.
Кметът Милен Дулев ориса „Бебе на 2017“ в Белене да е здрав, да бъде пръв във всичко и да има много късмет. Родителите на Венислав се надяват той да стане футболист или полицай, но не и да се занимава с политика.
През 2016 година в община Белене по постоянен адрес са се родили 63 деца, от които по настоящ адрес в Белене са 59 от тях (30 момчета и 29 момичета).
Ралица Господинова