НОВО ЛИЦЕ В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ

По време на извънредното заседание на Общински съвет-Белене, което се проведе на 25 септември от 18.30 часа в зала 26 на общинската администрация, клетва положи новоизбраният общински съветник Стилиян Лоринков. От председателя на местния парламент д-р Бистра Павловска той получи копие на клетвения си лист, служебна карта и Правилника за работа на Общински съвет-Белене.

Стилиян Величков Лоринков е роден на 23 декември 1979 година. Има висше образование по аграрна икономика. Занимава се с частен бизнес в сферата на мебелното производство. Има дъщеря на 6 години.
С Решение № 126/11.09.2017 г. Общинска избирателна комисия-Белене избра Стилиян Лоринков за общински съветник от Местна коалиция „Демократи и патриоти за Белене”, след като Никола Ангелов подаде заявление за предсрочно прекратяване на правомощията му в местния парламент.

Стилиян Лоринков: Мандат 2015-2019 е почти в средата си. Влизането ми в Общински съвет-Белене е отговорност и задължение както към хората, които по време на Местните избори през 2015-та ми гласуваха доверие, така и към града, в който живея и работя.
Желанието ми е както на останалите колеги в местния парламент, а и това на съгражданите ми – Белене да предлага бъдеще за всички, които живеем в него. Работата на Общинския съвет следях само от медиите. Вече, с участието ми в него, се надявам да съм полезен. При вземането на решения водещи за мен ще са желанията и доброто на жителите на община Белене. Според законовите разпоредби ще работя за интересите им – така, както се казва в клетвата, която положих като общински съветник на 25 септември.