СОУ “Димчо Дебелянов” празнува 46-тия си патронен празник

СОУ „Димчо Дебелянов” днес – 28 март, от 9.30 часа в двора на училището, официално чества 46-тия си патронен празник и 129-тата годишнина от рождението на Димчо Дебелянов. Пред бюст-паметника на поета бяха положени венци и цветя. Гости на събитието бяха Кметът на Община Белене Милен Дулев, председателят на Общински съвет-Белене д-р Бистра Павловска, заместник-кметът Малина Ешекова, председателят на училищното настоятелство Николай Карлев, началникът на Затвора-Белене Павлин Камбуров, директорът на ОУ „Васил Левски” Румяна Богданова, директорът на ПГЯЕ „Мария Скл.-Кюри” инж. Мая Гъркова, дългогодишният директор на училището Георги Трушков, общинските съветници Петър Дулев, Момчил Спасов и Светослава Христова, бивши учители, възпитаници, родители и граждани на Белене.

До директора на СОУ „Димчо Дебелянов” Радка Дончева-Митрикова са получени редица поздравителни адреси, сред които тези от народния представител в 43-то Народно събрание от ПГ на „БСП Лява България” и избран от Плевенски избирателен район Васил Антонов, кмета на Община Белене Милен Дулев и председателя на общински съвет-Белене д-р Бистра Павловска. Празничната програма включваше слово за Димчо Дебелянов, песни, танци и епизод от подготвящата се ученическа театрална постановка „Нашенци” по Чудомир, която ще бъде представена пред обществеността през месец април. Дефиле пред присъстващите направиха учениците от ІІ-а клас с учителки Албена Ангелова и Веска Господинова. От днес те са с училищни униформи, които сами са решили да носят, подкрепени от родители, учители и ръководството на СОУ „Димчо Дебелянов”.

От 10.30 часа в двора на училището бе открит благотворителен базар, на който се предлагаха сувенири и кулинарни изкушения, приготвени от ученици, учители и родители. Събраните средства ще бъдат използвани за подобряване на материалната база на училището. Официалните гости на празника, родители и жители на Белене се включиха в благородната инициатива и станаха дарители на СОУ „Димчо Дебелянов”, закупувайки продукти от благотворителния базар.

Събитието в снимки може да видите в профила на вестник “Дунавски новини” във Фейсбук, албум „46 години СОУ „Димчо Дебелянов”.

Ралица Господинова