Карате клуб “Белене”

KARATEКарате Клуб „Белене” е основан през 2013 година от

KARATE-MARINсенсей Марин Маринов
ІІІ дан, стил Годжу-кай

KARATE-VERONIсенпай Верони Маринов
ІІ дан
Председател на Карате клуб “Белене”
Супершампион по карате за България

Двукратен Балкански шампион
Треньор на Карате клуб “Белене”

2

Карате Клуб „Белене” е член на Българска Национална Федерация Карате.
В клуба тренират деца на възраст от 6 до 14 години, които провеждат тренировки два пъти седмично в продължение от един до два часа.
КК „Белене” приема всички желаещи да тренират бойното изкуство Карате-до стил Годжу-кай.

KARATE-3

В момента към клуба са регистрирани (тренират) 20 каратеки като активни състезатели, които постигат големи успехи на международни и национални състезания.
Дейността в клуба постоянно търпи развитие в положителна посока. Нашите състезатели са донесли на клуба над 170 медала, както множество грамоти и няколко купи от държавни и международни състезания и турнири.
В Карате клуб „Белене” има няколкократни Национални шампиони – състезатели, спечелили Национална купа и Вицебалкански шампиони.
KARATE-4

Тренировките са разнообразни и се набляга както на доброто усвояване на техниките и философията в Карате, така и на физическата подготовка на всеки трениращ.
Изключително важно за бойното изкуство е развитието на силна воля, характер и дисциплина, които да спомагат за превъзмогването на всякакви трудности не само в отделната схватка, но и в живота като цяло. Истинската цел на Карате е усъвършенстване на човешкия дух, хармоничното развитие на тялото, ума и духа на децата.

KARATE-5 KARATE-6

Тренировките по Карате са забавен начин както за момчета, така и за момичета, за да се постигне добра физическа кондиция, отлична координация, сила, издръжливост, концентрация на вниманието и бързина.

KARATE-7 KARATE-8

Бойните изкуства действително могат да помогнат на децата да се научат на самодисциплина и умения за общуване и още – учат децата да се грижат за себе си, да се защитават. Те дават на децата по-високо самочувствие. Научават ги да се чувстват добре и самостоятелни, когато не сте с тях.

KARATE-9 KARATE-10

Като цяло има много причини защо децата да се занимават с бойни изкуства. Те дават енергия, чувство на увереност и вяра, че децата винаги могат да реагират, ако някой се опита да ги нападне.
Все по-често се говори за проблемите с детското затлъстяване – бойните изкуства са добра алтернатива на фитнеса.
Обучението на деца се води от специално подготвени за работа с тях инструктори по методи, съобразени с възрастта.

KARATE-11

KARATE-12

KARATE-13

KARATE-14